Pomáhali Vendulce

19. 9. 2013

Foto: Lucie PavelcováCharitativní módní přehlídka na velkomeziříčském zámku, která proběhla minulou neděli, spojila dvě věci v jednu. Lidé se pobavili a nemocná dívenka dostala příspěvek.

Výtěžek z tohoto dobročinného večera totiž dostala osmiletá Vendulka Chmelíčková z Velké Bíteše, která již od narození trpí závažným kombinovaným postižením. Také proto nesla zmíněná charitativní akce název Večer na zámku pro Vendulku.

Šek ze vstupného vynesl téměř jedenadvacet tisíc korun. Celkem Vendulka obdržela 31 tisíc korun.

Přítomní se mohli těšit pohledy na krásné šaty, a to jak svatební a společenské, tak na ty z pohádek či třeba i baletní kostýmy.

Opomenuti však nezůstali ani hudební fanoušci a diváci pořadu Na stojáka. Vystoupil Karel Hynek a Marek Ztracený. Součástí programu byla dražba svatebních kytic i dvou lahví vína, jejíž výtěžek ve výši cca osm tisíc korun rovněž putoval nemocné dívce.

„První rok života strávila v nemocnicích s opakovaným zápalem plic a těžko léčitelnou epilepsií. Své tělo neovládá, je velmi spastická a plně odkázaná na péči druhých," přiblížil pořádající Josef Marek ml. z Velkého Meziříčí osud holčičky, která navštěvuje školu v Březejci a dva dny v týdnu tráví v meziříčském stacionáři Nesa.

Potřebuje speciálně upravené pomůcky, protože sama sedět ani ležet nedokáže. Takže pomoc, které se jí od Velkomeziříčských dostalo, nepochybně ocenila. Pro úplnost dodáváme, že jde podle informací od pořadatelů o částku 31 tisíc korun.

„Právě jsem peníze předal Vendulčiným rodičům ve Velké Bíteši," uvedl na náš dotaz minulé pondělí odpoledne Josef Marek ml.

Iva Horká

Nahoru