Klíče si odvezl Měřín

11. 9. 2013

4 klice merinPutovní trofej soutěže 4 klíče k velkomeziříčské bráně z letošního již 21. ročníku Velkomeziříčským sebrali Měřínští.

Domácí tedy svoje loňské a předloňské vítězství neobhájili a museli se spokojit s druhou příčkou. Třetí skončil Křižanov a poslední Velká Bíteš.

Družstva čtyř sousedních měst a městysů vedli v sobotu 7. září do sportovně-zábavního klání: velkomeziříčské starosta Radovan Necid, bítešské ředitel Střední odborné školy J. Tiraye Josef Chytka, křižanovské starostka Marie Smejkalová a měřínské místostarosta Ivo Rohovský. Ti se společně se svými týmy museli utkat v disciplínách z oboru stavitelství. Pořádající Jupiter club si totiž tentokrát pro podtitul soutěže vypůjčil text ze známé pohádkové písničky: Dělání, dělání, všechny chmury zahání. Jak jinak, když toto téma je pro něj právě velmi aktuální – co nevidět jej čeká zásadní rekonstrukce, tedy nejprve bourání a po něm konečně ona dlouho očekávaná výstavba moderního víceúčelového sálu. „Chtěli jsme tím v podstatě dát velkomeziříčské veřejnosti na vědomí, že rekonstrukce skutečně začíná," podotkl ředitel Jupiter clubu Milan Dufek. To podtrhl i starosta R. Necid, když bagrem rozbořil kulisu starého Jupiter clubu a zahájil tak symbolicky stavbu.

Nechyběl ani doprovodný program. Odpoledne patřilo dětem, které zabavilo divadlo Koráb svými obrovskými loutkami a soutěžením. Hlavní akci večera prokládala vystoupení orientálních tanců s hadem, či ohňová šou fakírského dua.

Ale ani po skončení hlavního programu náměstí neutichlo. Divákům, kterým se ani v pozdních večerních hodinách ještě nechtělo domů, se představil česko-slovenský revival populární irské rockové skupiny U2, a to U2 Desire Revival Band.

Martina Strnadová

Fotogalerie

Nahoru