Oblastní charita Žďár nad Sázavou se zapojila do pomoci oblastem postiženým povodněmi

18. 6. 2013

IMG 2894

Na základě pokynů z krizového štábu Charity Česká republika nabídla žďárská Charita místním obcím a větším organizacím možnost uspořádat humanitární sbírky menšího rozsahu. Ty se za přesně stanovených podmínek konaly do pátku 14. června.

Na výzvu žďárské Charity reagovala firma Žďas a.s. a uspořádala bleskovou sbírku aktuálně chybějícího materiálu. Své dary převezli zaměstnanci firmy v pátek 14. června na předem určené humanitární místo v Praze. K jejich materiálu byly přidány i velmi žádané repelenty, které se v posledních dnech staly velmi nedostatkovými. Oblastní charita je zakoupila z části výtěžku Tříkrálové sbírky za výrazně zvýhodněnou cenu od firmy Alpa a.s. z Velkého Meziříčí.

Do pomoci postiženým oblastem se zapojilo i Město Žďár nad Sázavou, které ve dnech 13. a 14. června uspořádalo materiální sbírku v garážích Městské policie. Darovaný materiál bude v sobotu 15. června převezen do humanitárního skladu v Litoměřicích. Doprava do Litoměřic bude rovněž využita k převozu daru od firmy Hartman Rico, která poskytla Diecézní charitě Brno roušky proti přenosům infekce a zápachu.

„Děkujeme i dalším obcím a organizacím, které se do této pomoci jakýmkoliv způsobem zapojily a stále ještě zapojují. Je příjemné vědět, že neštěstí druhých nás nenechává lhostejnými a že se snažíme pomoci alespoň v rámci nám dostupných možností," uvedla Mgr. Michaela Kuchtová, koordinátorka humanitární pomoci Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

I nadále je možné přispět finanční částkou na účet Charity Česká republika, která získané finance přerozdělí dle aktuálních potřeb přímo na místech ohrožených povodněmi. Číslo účtu: č. ú. 11998822/0800 u ČS, v.s. 906

Peněžitý dar lze také poskytnout i prostřednictvím dárcovských zpráv v podobě

DMS CHARITAPOMOC na telefonním čísle 87 777 (Cena jedné DMS je 30 Kč, z toho Charita ČR obdrží částku 27 Kč, službu zajišťuje Fórum dárců.)

Lenka Šustrová, asistentka pro oblast propagace

Nahoru