Klub v 9 na Svatém Kopečku

10. 6. 2013

Klub v 9Uživatelé Klubu v 9 se na konci května zúčastnili čtyřdenního rekondičního pobytu nedaleko Olomouce ve Šternberku.

„Cílem této již tradiční pobytové akce bylo posílení získaných schopností a dovedností, které si uživatelé osvojili v rámci sociální rehabilitace. Jedná se o dovednosti spojené se samostatnou péčí o vlastní osobu, ověření a posílení dovedností při kontaktu se společenským prostředím a celkovou aktivizaci uživatele," přiblížila Bc. Ivana Ptáčková, vedoucí Klubu v 9.

Během dvou dnů navštívili uživatelé olomouckou ZOO, která se rozprostírá přímo na Svatém Kopečku, dále pak nejznámější poutní místo České republiky - barokní baziliku Navštívení Panny Marie, státní hrad Šternberk a výstavu nesoucí název Expozice času.

„Díky přátelské atmosféře v kolektivu se mi pobyt velice líbil. Nejvíce mě zaujala výstava Expozice času, kde jsem se zaposlouchala do audio nahrávek zvonů z významných míst České republiky. Byla bych ráda, kdyby se pobyt uskutečnil i příští rok a já tak mohla poznat nové kouty naší země, " zhodnotila pobyt jedna z uživatelek Klubu v 9.

autorka tiskové zprávy: Bc. Dagmar Bílková,

sociální pracovnice - zástupkyně vedoucí

Nahoru