Muzikanti pomáhali dětem již posedmé

29. 5. 2013

muzikanti detem titulniCelkem 175 421 korun vynesl sedmý ročník charitativního koncertu Muzikanti dětem.

Výtěžek putuje Asociaci rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, o. s., klub Velké Meziříčí. Ta za peníze pořídí dřevěný domek, který bude sloužit jako zázemí asociace pro klienty hiporehabilitace a další aktivity klubu.

Z domácích skupin zahájil letošní ročník orchestr a sbor ZUŠ. Organizátoři hned na začátku vzpomněli na Františka Pytlíka (na fotu vlevo), který stál kdysi u zrodu této akce. (Více fotek najdete v naší fotogalerii.)

Uvedená akce probíhala na velkomeziříčském náměstí minulou sobotu po celé odpoledne a část večera. Na pódiu se střídali účinkující, od hudebních skupin přes tanečnice až po soutěže pro diváky. Zejména pro děti byl pak před Jupiter clubem k dispozici nafukovací skákací hrad, tvořivé dílničky a pro všechny pak stánek s propagačními předměty a občerstvením. Krom toho mezi posluchači chodily skupinky, které vybíraly do zapečetěných kasiček peníze. V jedné z nich se objevila i modelka Hana Svobodová, rodačka z našeho regionu.

„První šek byl ve výši 129.421 Kč a šlo o částku vybranou do sponzorů, která zbyla po odečtení nákladů na koncert. Na druhém šeku ve výši 46.000 Kč byly peníze získané výběrem do pokladniček během koncertu, prodejem propagačních předmětů s logem koncertu a ze stánků s občerstvením," upřesnili pořadatelé. Podle jejich odhadu byl tento ročník patrně nejvíce navštívený. „Tipujeme cca 2000 lidí," dodali. Ti nezapomněli ani na zesnulého Františka Pytlíka, který stál kdysi u zrodu této akce. Na pódiu po celou dobu koncertu visela jeho podobizna. Kamarádi z kapely Pearlštejn zase vzpomněli na kytaristu Josefa Vokurku, který zemřel letos.

Zástupci asociace děkují organizátorům, sponzorům, účinkujícím, dobrovolníkům a všem, kteří přispěli a na charitativní koncert Muzikanti dětem přišli. „Díky všem za vytvoření krásné atmosféry sobotního odpoledne a získaný výtěžek," uvedla Jana Pacalová a dodala, že po celý rok je otevřená veřejná sbírka. Číslo účtu je 236573008/0300.

Fotogalerie

Text a foto: Iva Horká

Nahoru