Zlatá jeřabina - Cena Kraje Vysočina za kulturní počin roku 2012

31. 1. 2013

Zlata jerabina 0

I v letošním roce vyhlašuje Kraj Vysočina tradiční anketu v oblasti kultury a památkové péče s názvem „Zlatá jeřabina – Cena Kraje Vysočina za kulturní počin roku 2012".

Cílem ankety je poukázat na množství zajímavých kulturních akcí probíhajících každoročně v Kraji Vysočina a na péči o kulturní dědictví kraje.

Nominovat lze např. zajímavé koncerty, festivaly, divadelní nebo hudební přehlídky, ediční počiny, muzejní expozice či výstavy. V oblasti péče o památky může být vodítkem při výběru přehled realizovaných akcí obnovy uskutečněných za finanční podpory samospráv obcí a kraje, který je dostupný na internetových stránkách Kraje Vysočina www.kr-vysocina.cz > kultura a památky > památky.

Nominovat oblíbenou kulturní akci nebo příkladnou obnovu památky může zaslat každý, jedinou podmínkou je, aby se daný počin uskutečnil v roce 2012 na území Kraje Vysočina.

Nominace je možné zasílat do 8. února 2013 do 12:00 hodin elektronicky prostřednictvím nominačního formuláře, který je k dispozici na www.kr-vysocina.cz (tematická stránka kultura a památky), na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo písemně na adresu Krajský úřad Kraje Vysočina, odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu, Žižkova 57, 587 33 Jihlava s označením „Zlatá jeřabina 2012".

Z došlých nominací bude následně odbornou pracovní skupinou pro výběr nominací do ankety Zlatá jeřabina vybráno 30 počinů do kategorie Kulturní aktivita a 30 do kategorie Péče o kulturní dědictví. Samotné hlasování bude probíhat v březnu a dubnu 2013.

Nahoru