Ve Wellmezu poskytovali první pomoc

26. 11. 2012

DSC00570Ve středu 21. 11. 2012 proběhl kurz první pomoci v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Wellmez ve Velkém Meziříčí.

„Potřeba uskutečnit tento kurz vzešla od pracovníků i uživatelů současně. Nikdo nikdy neví, kdy se dostane do situace, ve které je potřeba podat pomocnou ruku a zachránit lidský život. Znát alespoň základy poskytování první pomoci je morální povinností každého z nás", sděluje Bc. et Bc. Marek Sušinka, vedoucí Wellmezu.

Po teoretických informacích o důležitých telefonních číslech a postupu při bezvědomí, zástavě dechu a oběhu si mohli přítomní uživatelé i pracovníci, pod odborným dohledem zkušené zdravotní sestry, zkusit dýchání z úst do úst a masáž srdce.

Pro mnohé ze zúčastněných byl program první zkušeností se zachraňováním životů. Po skončení praktického nácviku přišel proto čas na otázky přítomných. Na závěr doplnila lektorující zdravotní sestra svůj odborný program rozdáváním letáčků představujících průvodce první pomocí a průvodce při mimořádných situacích.

Autoři tiskové zprávy: pracovníci nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Wellmez

Nahoru