Filmový festival zimních sportů zavítá poprvé do Velkého Meziříčí

25. 10. 2012

festival2012Máte rádi adrenalin? Osm snímků ho nabídne

Filmový festival zimních sportů je celovečerní promítání špičkových filmů plných extrémního lyžování, zimního lezení, skialpinismu a dalších extrémních zážitků a sportů. Celostátním spolupořadatelem Filmového festivalu zimních sportů je National Geographic Česko. V našem městě festival pořádá Internetová televize Velké Meziříčí a MusicData. Promítat se bude 3. listopadu od 17 hodin v prostorách MusicData na Sokolovské ulici. Součástí téměř čtyřhodinové projekce bude krátká přednáška a občerstvení pro diváky. Vstupné je dobrovolné.

Hlavní program je sestaven z osmi filmů, které vyhrály řadu ocenění na zahraničních filmových festivalech. Jde o filmy All.I.Can, Baffin Babes, Tatry krásné, Tatry mé, Parallels, Scottish Ice Trip, Ultim8 Separation a White Line. Bonusovými filmy jsou: Ammassalik backcountry trip, All.I.Can (celá verze), Laviny (cyklus z instruktážního videa Bezpečný freeride). Film Cold (Chlad) je příběh o unikátním zimním výstupu Cory Richardse na osmitisícovku Gasherbrum II se dvěma partnery, horolezci světové špičky, Simonem Moro a Denisem Urubko. Šlo o natáčení ve velmi náročných přírodních podmínkách, plný zvratů a překvapení. Což ostatně platí i pro další snímky. Ty jsou v různé stopáži, nejkratší trvá například sedm minut, nejdelší přes hodinu.

„Rádi bychom pokračovali a uspořádali i jarní festival Expediční kamera, který je o dobrodružství, divoké přírodě, extrémních zážitcích i sportech," plánuje jeden z pořadatelů Aleš Horký. Místní pořadatelé ale chtějí využít také filmovou tvorbu zdejších lidí, a tak by na jarní části mohli diváci vidět třeba film z Dakaru v hlavní roli s Tomášem Ouředníčkem. „Rád bych pozval závodníka Miloše Zapletala a další spolupracovníky, kteří se buď ve filmu objevili nebo se na něm podíleli," dodal mimo jiné za spolupořadatele Tomáš Ouředníček.

-iTVM-

(Další informace, podrobnosti o filmech a autorech najdete na www.televizevm.cz, www.musicdata.cz , www.ZimniFestival.cz.)

A2Plakat ZF 2012

Nahoru