Hudebníci z místní umělecké školy koncertovali v chorvatském Tisnu

4. 10. 2012

1

Orchestr a sbor velkomeziříčské základní umělecké školy (ZUŠ) absolvoval turné v Tisnu.

Na týdenní pobyt je pozvali zástupci zmíněného chorvatského města, kteří navštívili Velké Meziříčí letos na začátku roku a žáci ZUŠ se jim líbili, jak pro ně na koncertě v Jupiter clubu hráli.

Tisno se právě tenkrát stalo partnerským městem Velkého Meziříčí. Partnerství začalo podpisem dohody obou měst v polovině ledna na velkomeziříčské radnici. „Výměnné pobyty dětí i seniorů, obchodní spolupráce místních zaměstnavatelů i společné projekty s dalšími partnerskými městy: hasičské soutěže, školní akademie, studium v zahraničí. To vše může být výsledkem partnerství Velkého Meziříčí s chorvatským Tisnem," plánoval tehdy starosta Velkého Meziříčí Radovan Necid.

Dohoda přinesla již první ovoce a pětačtyřicetičlenný soubor hudebníků a zpěváků z našeho města předvedl svoje dovednosti v historickém městečku, necelých třicet kilometrů od Šibeniku. Na cestu vyrazil 17. a vrátil se v sobotu 22. září. Kromě koncertu si mladí muzikanti, které doprovázel ředitel ZUŠ Martin Karásek a jeho tři kolegové z pedagogického sboru, pochopitelně užili koupání v moři, výlet lodí do národního parku Krka v centrální části Dalmácie, v Šibenicko-kninské župě, kde mohli obdivovat krásu vodopádů, ale také kupříkladu návštěvu tamního hudebního souboru, základní školy či hasičů.

Více čtěte v tištěném týdeníku Velkomeziříčsko z 3. října 2012.

Iva Horká

Fotogalerie

Nahoru