Každý svého zdraví strůjcem

1. 10. 2012

... je název úspěšné putovní výstavy, se kterou se Liga proti rakovině Praha už pátým rokem vydává na pouť po českých a moravských městech.

Hlavním cílem akce je oddémonizovat závažné, deprimující téma rakoviny.

Liga proti rakovině Praha představuje téma rakoviny a její prevence z přívětivější tváře, proto uvidíte i vtipy Vladimíra Jiránka, Jiřího Slívy, Miroslava Bartáka, vynikající fotografie Františka Dostála, jehož objektiv zachycuje obyčejné lidi v běžných situacích všednodenního života. Součástí expozice jsou panely určené dětem, které si v bohatě ilustrované části najdou informace o zdravém životním stylu přiměřeně svému věku.

Pro dětské návštěvníky a žáky škol jsou kromě dětské části expozice připraveny zábavné „hrátky", kde si vyzkoušejí své fyzické i smyslové dovednosti pod heslem „Zkus, jak jsi na tom". Děti si odnesou nejen poznání a zážitky, ale rovněž odměny a ceny. Dospělým návštěvníkům akce Liga proti rakovině Praha ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem nabízí také improvizovanou „vyšetřovnu". Každý zájemce si může nechat změřit některé základní zdravotní ukazatele, např. stanovení celkové výše hladiny cholesterolu, měření krevního tlaku, výše BMI, procenta skrytého tuku v těle, lékaři a zdravotníci budou k dispozici k návštěvníkům v oblasti zdravého životního stylu, nekuřáctví i obezity.

VSTUP NA VÝSTAVU I VŠECHNA VYŠETŘENÍ JSOU ZDARMA!

Liga proti rakovině Praha vás zve na NÁMĚSTÍ

3. října 10.30h – 18.00h

4. října   9.00h – 17.00h

 

Nad akcí převzal záštitu starosta města Ing. Radovan Necid

Nahoru