Ve Wellmezu zřídili Klubovou radu

2. 7. 2012

DSC00310

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Wellmez, které spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, se snaží pravidelně mapovat potřeby svých uživatelů a jejich spokojenost s nabízenými službami. K tomu přispívá program s názvem Klubová rada, který je pro zúčastněné realizován formou soudního řízení. Uživatelé mohou vnášet nová témata, vznášet připomínky a při dodržování pravidel řízení také svoje názory týkající se klubu a klubových záležitostí. Klubová rada přináší mnoho užitečných rad a postřehů, které pak pomáhají v další činnosti zařízení.

Mezi návrhy, které uživatelé dosud vznesli, patřilo například:

  • otevření klubu od pondělí do pátku,
  • otevření středečního klubu od 14:00 do 19:00,
  • uspořádání společného výletu, diskotéky, koncertu,
  • opatření akvária do prostor zařízení,
  • zorganizování společných turnajů a soutěží.

Vedoucí Bc. et Bc. Marek Sušinka se snaží za pomoci svých kolegů požadavky uživatelů reálně konzultovat a vyjít vstříc v případech, které jsou pro poskytování služby uskutečnitelné. Tak je tomu například v upravení otevírací doby v klubu o středeční odpoledne. „Rozšíření otvírací doby o pondělí a pátek není bohužel možné, protože jsme s kolegy v terénu, kde poskytujeme obdobné služby jako na klubu," vysvětlil Marek Sušinka. Pracovníci kladou důraz především na aktivitu uživatelů, aby se nejednalo především o činnosti, které navrhují pracovníci, ale sami uživatelé. „Klubovou radu považujeme za velmi důležitou. Můžeme si tak vyjasnit i mnohé nepřesnosti, které v rámci klubu vznikají."

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež získalo v roce 2010 finance z projektu kraje Vysočina s názvem „Podpora vybraných sociálních služeb na území kraje Vysočina – individuální projekt" v rámci operačního programu „Lidské zdroje a zaměstnanost". Účelem tohoto projektu je zajistit poskytování sociálních služeb a jejich dostupnost osobám sociálně vyloučeným nebo ohroženým sociálním vyloučením na celém území kraje Vysočina.

Autoři tiskové zprávy: pracovníci Wellmezu

Nahoru