Žabí koncert vylákal do terénu návštěvníky všech generací

7. 5. 2012

Více než třicet milovníků přírody od dvouletých capartů po seniory si v pátek 4. května 2012 přišlo na Ostrůvek poslechnout zajímavé vyprávění Martina Maláče o životě našich obojživelníků.

Návštěvníci přednášky se seznámili s čolky, mlokem a mnoha druhy žab, se kterými je možné se setkat v české přírodě. Zajímavosti ze života těchto ohrožených tvorů byly doprovázeny promítáním překrásných fotografií i ukázkami živých obojživelníků – mloka skvrnitého a čolka obecného.

Po skončení přednášky pokračoval program terénní exkurzí k rybníkům v okolí Velkého Meziříčí. Návštěvníky zde čekal hlasitý žabí koncert, kvákající rosničky, kuňky a několik druhů skokanů. Některé žáby mohli odvážnější průzkumníci v holinkách vidět i na vlastní oči a pořídit si i zajímavé fotografie. Exkurze byla ukončena ve 22 h návratem do Velkého Meziříčí.

Přejme si, aby tito krásní a zajímaví tvorové navzdory lidské činnosti z naší přírody nevymizeli, abychom je mohli pozorovat v jejich přirozeném prostředí a nejen za skly terárií v zoologických zahradách.

Více informací poskytne:

Jana Audy

Velké Meziříčí, Chaloupky o.p.s.

tel. 737 079 075

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Nahoru