Wellmez slavil první narozeniny

4. 5. 2012

DSC00202Poslední dubnový týden se nesl v duchu oslav prvních narozenin Wellmezu.

V úterý 24. dubna a ve středu 25. dubna 2012 zorganizovali pracovníci Wellmezu soutěže pro uživatele služby jako například stolní fotbálek, malování, hod na koš apod.

Ve středu se také uskutečnil den otevřených dveří pro veřejnost. Nabídku navštívení prostor Wellmezu využili pracovníci Diecézní charity Brno, uživatelé a zaměstnanci velkomeziříčského denního stacionáře Nesa, zástupci z Výchovného ústavu a 3. základní školy a ředitel denního stacionáře z Mníšku pod Brdy.

Všichni účastníci si prohlédli prostory Wellmezu, seznámili se s jeho činností, pracovním týmem, pravidly a právy uživatelů služeb. Na vlastní kůži si tak mohli vyzkoušet, jak v nízkoprahovém klubu fungují i aktivity nabízené užívatelům.

 

Den poté, ve čtvrtek 26. dubna 2012, se na parkovišti uskutečnil narozeninový koncert. „Nápad jej zorganizovat vyšel z řad našich uživatelů. Mezi vystupujícími, kteří se zřekli veškerého nároku na honorář, byli Bee4dee/Alternative, Jendoslaww, B-city Crew a Licentia Poetica s raperem Packetem. Koncertu se zúčastnilo zhruba šedesát diváků. Po skončení akce se naši uživatelé společně zapojili do úklidu místního parkoviště,“ sdělil vedoucí Wellmezu Bc. et Bc. Marek Sušinka.

 

A závěrem dva komentáře účastníků narozeninového koncertu:

 

Paráda! Vůbec jsem nevěděla že nějakej Wellmez je! Teď když to vím, snad tam i občas zajdu.“

 

„Super věc, nízkoprah! A to na 100% , vzhledem k tomu, že evidentně dokážou pomoct skoro se vším a můžeš tam jít i jen tak..za zábavou.“ J

 

Autoři: pracovníci nzdm Wellmez

 

 

_________________________________________________________________________________

Wellmez – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež

Hornoměstská ul., 594 01  Velké Meziříčí

mob.: 731 626 116, 731 626 117, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.zdar.charita.cz

vedoucí zařízení: Bc. et Bc. Marek Sušinka

 

Posláním nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Wellmez je poskytovat  pomoc a podporu dospívajícím ve Velkém Meziříčí, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci nebo jsou jí ohrožení a přispívat ke zlepšení kvality jejich života.

Nahoru