Recyklohraní

12. 3. 2012

recyklohraní 1Mateřské, základní a střední školy z Kraje Vysočina zapojené ve školním recyklačním programu

Recyklohraní v rámci podzimní sběrové kampaně odevzdaly 32 830 kg vysloužilých elektrospotřebičů.

Nejlepšího výsledku dosáhla naše ZŠ ve Lhotkách, kde 20 žáků odevzdalo 6 721 kg elektroodpadu, tedy 336 kg na žáka. V rámci České republiky jsme se umístili na 2. místě. V pátek 9. 3. 2012 jsme převzali na Kraji Vysočina ocenění v podobě šeku na 10 000 bodů, které vyměníme za školní pomůcky.

Výchovně-vzdělávací program Recyklohraní byl spuštěn v září 2008. Založily jej neziskové společnosti ASEKOL, EKO-KOM, EKOLAMP a ECOBAT, které se zaměřují na sběr a recyklaci elektroodpadu, odpadů z obalů, svítidel a baterií.

Naše Základní škola ve Lhotkách je v projektu zapojena od samého začátku a každoročně jsme držiteli Zlatého diplomu, kterým jsou oceněny nejaktivnější školy v ČR. Projekt pomáhá žákům i učitelům prohlubovat znalosti v oblasti třídění a recyklace odpadů a umožňuje jim osobní zkušenost se zpětným odběrem použitých elektrozařízení, čímž u dětí rozvíjí vztah k životnímu prostředí. Do velké podzimní soutěže se naší škole podařilo aktivně zapojit širokou veřejnost, podpořili nás občané místní i z širokého okolí. Nyní společně s námi sdílí radost nad dosaženým výsledkem. Byli jsme až překvapeni, kolik elektroodpadu naše společnost produkuje.

Děkujeme všem za pomoc.

Žáci, žákyně a učitelky ZŠ Lhotky

Nahoru