Město se prezentovalo na veletrhu Regiontour

27. 1. 2012

IMG 4593Na jedenadvacátém ročníku veletrhu cestovního ruchu Regiontour v Brně, který se konal 12. -15. ledna, se opět představilo i naše město.

Za ně se zúčastnilo mimo jiné také vedení – starosta Radovan Necid a místostarosta Josef Komínek, které bylo ve stánku Velkého Meziříčí přítomno zahájení veletrhu ve čtvrtek 12. ledna.

„Město představilo nové propagační materiály, například novou brožuru Kam ve městě a trhací mapky – plán města," uvedla Květoslava Hladíková, referentka kultury a cestovního ruchu ze zdejšího turistického a informačního centra, „dále mohli návštěvníci získat materiály o historii a památkách ve městě, možnostech kulturního a sportovního vyžití, přírodě, výletech do okolí a přehled ubytování a stravování." Podle sdělení K. Hladíkové byl z reklamních předmětů největší zájem o čokoládové mince, pohlednice, kapesní kalendáříky, propisky, pexesa, odznaky, žetony do košíků a další drobnosti. „Velmi se líbil stolní kalendář 2012 v perokresbách O. Inochovského, kdy jsme získali několik objednávek na dobírku," dodala Hladíková. K dispozici byly také mapy, kupříkladu cyklostezek v regionu Velkomeziříčska, kterou vydal Mikroregion Velkomeziříčsko-Bítešsko.

Ke stánku se dostavila také řada návštěvníků, kteří se narodili anebo bydleli v blízkém okolí Velkého Meziříčí a uvítali tak možnost získání informací o městě, které již řadu let nenavštívili a mnozí rádi nostalgicky zavzpomínali.

„Poděkování také patří sponzorům, kteří podpořili náš stánek, a to Komínkovo řeznictví a uzenářství a firma Poex VM. Toto cestou bychom také chtěli poděkovat Hotelové škole a OA Velké Meziříčí, jejichž studenti po celé čtyři dny obsluhovali a dobře reprezentovali stánek Vysočiny," uzavřela K. Hladíková.

Iva Horká/týdeník Velkomeziříčsko

Fotogalerie zde.

Nahoru