Tříkrálové koledování pro letošek skončilo

17. 1. 2012

DSC 5027Tříkrálová sbírka roku 2012 v sobotu 14. ledna skončila.

394 kasiček je postupně rozpečeťováno a za dohledu představitelů jednotlivých měst a obcí jsou výtěžky předávány na centrální účet Charity Česká republika, kde budou následně rozděleny dle variabilních symbolů příslušným charitám. Z toho důvodu není ještě v současné době známa celková částka, kterou zhruba 1 500 koledníků na území žďárského okresu vykoledovalo.

Aktuální stav výtěžku je však možné sledovat na www.zdar.charita.cz

Finance z letošní sbírky opět pomohou tam, kde nebudou dostačovat či nepůjde použít finanční prostředky z dotačních titulů ministerstev, kraje, měst. Tyto prostředky podpoří především rozvoj terénních služeb, jako je například služba Osobní asistence, Domácí hospicová péče a Charitní pečovatelská služba. Výtěžek Tříkrálové sbírky může být i záchranou pro existenci našich charitních služeb, které se ocitnou bez finanční podpory státu. Určitá část pomůže také těm, kteří se ocitli v nepříznivé sociální situaci.

„Dovolte mi, abych všem, kteří se na sbírce podíleli, poděkovala za ochotu pomáhat tam, kde je třeba a za skvělou spolupráci. Věřím, že Oblastní charitě Žďár nad Sázavou zachováte svou přízeň i nadále," vzkazuje veřejnosti ředitelka Oblastní charity Žďár nad Sázavou, Ing. Jana Zelená.

DSC 5099Oblastní charita Žďár nad Sázavou na závěr sbírky připravila tradiční Tříkrálový koncert. V neděli 15. ledna 2012 vystoupil v Novém Městě na Moravě sbor od Svaté Kunhuty s duchovními písněmi a orchestr N. Kyjovského při ZUŠ Bystřice n.P. se skladbami klasických i soudobých autorů. Koncert svou důstojnou atmosférou zakončil letošní Tříkrálovou sbírku.

Lenka Šustrová

Tříkrálová sbírka pořádaná Charitou ČR je největším dobrovolnickou akcí v ČR. Sbírky se účastní kolem padesáti tisíc koledníků, dobrovolníků a asistentů. Sbírka je osvědčena Magistrátem hl. města Prahy pro území celé České republiky dle zákona 117/2001 Sb. Sbírka se koná na území celé ČR každoročně od roku 2001 (v roce 2000 se konala pouze na Olomoucku).

Sbírku je možné podpořit také převodem na bankovní účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800, v.s. 6800, vedený u České spořitelny, nebo zasláním dárcovské SMS ve formě DMS KOLEDA na číslo 87 777 (Cena jedné DMS je 30 Kč, Charita obdrží 27 Kč).

Nahoru