Ve stacionáři Nesa se zpívalo i prodávalo

15. 12. 2011

2011-12-12 060Zklidnění a zastavení si v dnešní uspěchané předvánoční době dopřáli v pondělí 12. prosince 2011 návštěvníci velkomeziříčského denního stacionáře Nesa.

Konala se zde předvánoční prodejní výstava výrobků uživatelů Nesy.

Po loňském úspěšném prvním ročníku prodejní výstavy se uživatelé a pracovníci rozhodli, že uspořádají druhý ročník, a tím podpoří vznik nové tradice. Této akci předcházely měsíce práce v pracovních dílnách stacionáře. Na prodejních stolech si tak návštěvníci mohli nejen prohlédnout, ale také zakoupit, výrobky z keramiky od nejrůznějších hrnků, talířů přes zvonkohry až po dekorační keramiku. Řemeslnou dílnu zde reprezentovaly výrobky ze dřeva, a to podtácky či ubrouskovníky. Obzvláště ženy měly největší zájem o hedvábné šátky, šály, náhrdelníky a náramky z výtvarné dílny. Pozadu nezůstala ani kulinářská dílna.

Na návštěvníky zde po celý den čekalo vynikající cukroví, které napekli uživatelé stacionáře. Místnostmi se linula vůně vánočního punče, který si příchozí mohli rovněž nabídnout. V dopoledních hodinách navíc umocnilo pohodovou adventní atmosféru téměř dvouhodinové vystoupení scholy s názvem „Pozdní sběr" z Třebíčska.

„Na výstavu přišlo téměř sto lidí, což nám udělalo velikou radost. Bylo velmi milé, že si lidé pouze nenakupovali, ale také že chvíli s našimi uživateli poseděli u adventního věnce a ochutnali cukroví, které uživatelé pekli s opravdovým nadšením už od začátku listopadu," uvedla Anděla Kašparová, sociální pracovnice denního stacionáře Nesa.

Autor tiskové zprávy: Miroslav Vala, pracovník v sociálních službách

Nahoru