Mikuláš z denního stacionáře Nesa podaroval seniory

8. 12. 2011

2011-12-05 002Milé přijetí, rozjasněné tváře, slova díků a velká vděčnost – toho všeho se dočkali uživatelé a pracovníci denního stacionáře Nesa.

V pondělí 5.12.2011 navštívili velkomeziříčský Domov pro seniory, aby místní klienty potěšili mikulášskou nadílkou. Všichni uživatelé i pracovníci stacionáře se přestrojili do kostýmů jedné ze tří tradičních postav. Po příjezdu do Domova pro seniory se tak po pokojích začalo prohánět hejno nezbedných čertů, které usměrňovali hned dva mikulášové a tři andělé.

Uživatelé Nesy podarovali obyvatele Domova vlastnoručně upečenými perníčky. Byly to velmi příjemné chvilky, které všechny naplnili dobrým pocitem a radostí. Na obyvatelích Domova pro seniory bylo vidět, že jsou vděční za příjemnou návštěvu a malý dáreček.

Uživatelé stacionáře měli zase příležitost zakusit, jaké to je někoho obdarovat „Lidé s postižením jsou často stavěni do pozice, kdy pouze pasivně přijímají. Ale stejně jako ostatní lidé i oni potřebují také něco druhým dávat, potěšit je," uvedla Alena Poulová, vedoucí denního stacionáře Nesa. Uživatelé Nesy navštěvují Domov pro seniory s mikulášskou nadílkou již několik let, v nové budově Domova byli poprvé. „Už nyní se těšíme na další ročník naší tradice," sdělila závěrem Alena Poulová.

Autor: Miroslav Vala, pracovník v sociálních službách

Nahoru