Wellmez je prvním nízkoprahovým zařízením na Velkomeziříčsku

14. 4. 2011

Wellmez – nové nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ve Velkém Meziříčí bylo slavnostně otevřeno a požehnáno.

Při této příležitosti se v pátek 8. dubna sešli všichni v bývalém objektu Obnovy na Hornoměstské ulici, kde zařízení zahájilo již s počátkem března svoji činnost. Nechyběli zástupci Oblastní charity Žďár nad Sázavou, která nízkoprahové zařízení provozuje, ani Charity ČR. Hosty byli i zástupci města Velké Meziříčí, jež zajistilo vhodné prostory a na vlastní náklady je upravilo, zástupci kraje Vysočina, který poskytl finance na první tři roku provozu a další hosté.

Jana Zelená, ředitelka žďárské charity připomněla historii vzniku velkomeziříčského zařízení: „Myšlenka vybudovat nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ve Velkém Meziříčí se vyvíjela poměrně dlouhou dobu. Už někdy v roce 2006 mě oslovil tehdejší starosta František Bradáč s tím, že by byl velice rád, aby takové zařízení ve Velkém Meziříčí fungovalo,“ popsala Jana Zelená počátky s tím, že současně charitu požádal, aby městu s realizací záměru pomohla. O podobné zařízení byl totiž mezi velkomeziříčskou mládeží i veřejností velký zájem. Dlouho se však městu nedařilo najít vhodné prostory. Až rok 2010 přinesl v této věci změnu a vyhovující místo poskytla hala bývalé Obnovy, kterou město na přelomu letošního roku upravilo. „Chtěl bych poděkovat všem zastupitelům za to, že odsouhlasili na přestavbu 1.313.000 korun,“ dodal místostarosta Josef Komínek a popřál novému zařízení naplněnost a také, aby jeho činnost městu pomáhala v tom, čemu má sloužit.

Více čtěte v tištěném týdeníku Velkomeziříčsko ze dne 13. dubna 2011.

Martina Strnadová/Velkomeziříčsko

 

Kontakty Wellmez – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Velké Meziříčí

Hornoměstská ulice (vedle Billy), tel.: 731 626 116, 731 626 117, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , www.zdar.charita.cz

Nahoru