Divá žena Anna Polívková pobavila

21. 3. 2011

Anna Polívková přijela do velkomeziříčského Jupiter clubu s divadelní komedií Divá žena v roli Evy Hodinové.

Své touhy i zklamání, strasti provázející hledání muže svého srdce přiblížila divákům v rámci druhého představení jarní divadelní sezony 8. března. Však taky kdy jindy by byl příhodnější den pro ženské téma, než právě o svátku MDŽ.

Divadelní představení z pera dramatika a básníka Sigitase Parulkise režírovala Lucie Poláčková. Adaptace je pak dílem Haliny Pawlovské, jejíž břitký humor, ironie, sarkasmus i sebeironie byly z textů víc než patrné.

„Zase se snažím. Plazím se jak Meresjev po pahýlech vlastních nadějí a říkám si už nikdy, už nikdy, už nikdy…“ zahájila Anna Polívková svoji one woman show. Jak napovídají první slova, šlo o ryze ženské téma. A jako takové pobavilo přítomné dámy bezpochyby. Ale na své si přišli i všichni pánové, kteří byli schopni ustát a s nadhledem přijmout i sem tam nějakou tu „špičku“ trefující se právě do mužů. Dozvěděli se za to možná i něco nového o ženské duši či o vztazích mezi muži a ženami. To je ostatně velmi obvyklé téma mnohých divadelních her, komedií i tragédií. Proto, aby zaujalo, mělo by nabídnout nějaký nový pohled na věc, a to se dámám, které se na Divé ženě podílely, bezesporu podařilo. Už jen pojetí tématu způsobem, kdy jediná herečka na jevišti sama, pouze s figurínou muže, rozehrává dialogy s celou řadou partnerů od naprostých úchylů, přes neschopné břídily, sobecké egoisty či prolhané podvodníky, je neotřelé. To vše navíc doplněno nápaditými gagy a vtipnými průpovídkami nabídlo dostatečně velký prostor pro smích a pobavení. Mnozí si odnášeli domů i nějaké to užitečné poučení, třeba takové, že chlap je jako hůl, která má dva konce – na jednom jsou tři minuty rozkoše a na druhém celoživotní noční můra.

Text a foto: Martina Strnadová/Velkomeziříčsko

Více fotek z představení na www.velkomeziricsko.cz v sekci fotogalerie.

DIMG_8690_SmallDIMG_8721_Small

Nahoru