Začíná jarní úklid města, po zimě se objevily i černé skládky

10. 3. 2011

Slunečné a jasné počasí letos dovolí zahájit úklid města poměrně brzy. Technické služby začnou s blokovým čištěním už od 19. března, pokud jim to klimatické podmínky dovolí.

 Práce by měly skončit 11. dubna 2011. V minulosti se toto čištění zahajovalo až v dubnu.

„Důkladný jarní úklid ulic stojí samozřejmě velké peníze. Je třeba také vědět, že kvůli dramatičtější zimě jsme za minulé měsíce utratili o milion více, než jsme na zimní prohrnování a posyp počítali,“ říká starosta Radovan Necid.

Starosta ale chce, aby jarní čištění probíhalo operativněji . „Chápu, že není snadné vyčistit celé město, rozumím, že to pro naše technické služby znamená organizační starosti. Na druhou stranu ale vidím příklady měst z okolí, hlavně centrum bychom měli, pokud to půjde, vyčistit  dříve, ale všechno něco stojí,“ řekl starosta. Další komplikací jsou černé skládky, které se po zimě objevily. „Jejich odstranění bude stát městskou kasu další desítky tisíc korun. Nedělám si iluze, že by po mém apelu lidé, kteří odpadky do městských parků a trávníků vyváží nebo po svých miláčcích neuklidí, s takovým nesolidárním jednáním přestali. Chci ale, abychom si všichni spočítali, že odstranění černých skládek a znečištěných trávníků znamená méně peněz na běžné úklidy. Závěrem chci říct, že si velmi vážím všech spoluobčanů, kteří v zimě pomáhají městu s úklidem chodníků a vždy poklidí po svých psech, “ doplnil starosta.

Nahoru