Chtějí zlepšit spolupráci městské a státní policie

17. 1. 2011

Bezpečnosti ve Velkém Meziříčí byla věnována schůzka starosty Radovana Necida s policisty zdejšího obvodního oddělení PČR a s kriminalisty, která proběhla ještě před Vánoci. „Řešili jsme problémy bezpečnosti ve městě, spolupráci s městskou policií, kamerový systém na vjezdu a výjezdu z města,“ jmenoval Radovan Necid hlavní body jednání. Zejména v souvislosti s množícími se krádežemi v autech na odpočívadlech dálnice D 1 je v zájmu všech, aby obce a města při dálnici osadila hlavní vjezdy a výjezdy kamerami.

Totéž chtějí i Velkomeziříčští. „Navíc bychom chtěli napojit obvodní oddělení státní policie ve městě na náš kamerový systém, pokud to půjde,“ přidal starosta další možnost, která by také přispěla k řešení bezpečnostních otázek. „Již jsme jednali s firmami, aby nám připravily rozpočet, kolik by to mohlo stát,“ dodal. Dalším diskutovaným problémem na schůzce na radnici bylo i zajištění bezpečnosti při pořádání různých městských akcích, jakou třeba bylo rozsvěcení adventních světýlek a podobně.

Cílem vedení města i policie je i zlepšit informovanost občanů o práci policistů vůbec. Stále panují různé mýty o tom, jak a kde by policie měla zasahovat. V budoucnu by se tak mohl objevit například vedoucí územního odboru ve Žďáře nad Sázavou Bohumil Šlapák na některém z pravidelných setkání starosty města s občany.  Ze stejného důvodu se připravuje i samostatná sekce městské policie na webových stránkách města, kde lidé také najdou informace o práci městských strážníků.

Martina Strnadová/Velkomeziříčsko

Nahoru