Rada prodloužila lhůtu pro výstavbu na Hliništích

8. 3. 2024

VM Hliniste_dr4Pravidla výstavby rodinného domu v rezidenční lokalitě na Hliništích jsou nyní mírnější. Rada města prodloužila dobu výstavby. Kupující bude povinen postavit dům do osmi let od podpisu kupní smlouvy oproti předchozí lhůtě do pěti let.

Město nabízí patnáct stavebních pozemků. Třetí kolo prodeje proběhne na zasedání zastupitelstva města 16. dubna od 15 hodin. Zájemci mají předkládat své nabídky nejpozději do 15. dubna do 13 hodin na podatelnu Městského úřadu Velké Meziříčí, Radnická 29/1, dveře č. 1 v přízemí budovy radnice.

Vedení města pořádá pro zájemce o pozemek schůzky, které jsou příležitostí zeptat se na veškeré podrobnosti týkající se pozemků a pravidel výstavby přímo starosty města Alexandrose Kaminarase a architektky Evy Uchytilové, která rezidenční lokalitu navrhla. Další schůzka bude 13. března v 16:30 na radnici – v kanceláři starosty. V případě zájmu je v plánu i návštěva Hlinišť. Zájemci se mohou přihlásit e-mailem na adresu starosty Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  nebo vedoucí majetkoprávního oddělení městského úřadu Anny Kovářové Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Je možné domluvit si i jiný termín schůzky.

Výstavba na Hliništích má jasně daná pravidla, která mají ochránit obyvatele lokality před nepříjemnostmi, jako jsou třeba zastínění výhledu do přírody nevzhledným několikapatrovým domem souseda, protahováním stavby a podobně. Pravidla proto určují dobu výstavby maximálně osm let, umístění staveb na pozemku, vzdálenost domů mezi sebou, počet podlaží, zastřešení plochou střechou, barevnost fasády či druh oplocení.

Pravidla jsou na webu města.

Martina Strnadová

Nahoru