Velkomeziříčští přivítali nový rok pospolu

2. 1. 2024

P1154431Stovky lidí na velkomeziříčském náměstí vítaly nový rok v podvečer prvního ledna. Zněla hudba, slova představitelů města a nechyběl ohňostroj, který přítomní odměnili potleskem.

Starosta města Alexandros Kaminaras ve svém novoročním projevu připomněl krize posledních let, které se propisují do mentálního nastavení společnosti. Lidé hledají příčinu, viníka. „Dříve než začneme hledat vinu na druhých, zkusme vždy začít u sebe samých,“ vyzval starosta s tím, že sami máme ve skutečnosti největší podíl na kvalitě života, který tu společně žijeme. „Moc nám všem přeji, abychom do roku 2024 vstoupili s upřímnou snahou o větší porozumění ke svému okolí i k sobě samým,“ uzavřel svůj proslov. Místostarosta Martin Kaman pak všem popřál především pevné zdraví a hodně radosti.

Hudebním vystoupením ke sváteční novoroční náladě přispěl pěvecký sbor gymnázia. A závěrečný, téměř čtvrthodinový ohňostroj podbarvený hudbou přihlížející nadchnul. Ve stáncích se podával teplý punč, svařák, lidé se bavili a užívali si první den v roce 2024 pospolu.

Martina Strnadová

Nahoru