Město se mění: Rekonstrukce ulice Nad Gymnáziem II

21. 11. 2023

ulice webVelmi využívaná ulice, která vede kolem gymnázia na Fajtův kopec. Její celková obnova je rozdělená na části – etapy. V té první, která už je hotová, byl opravený úsek od Sokolovské po viadukt. Zde byla ulice udělaná vlastně znovu – kanalizace, silnice i chodníky.

Aktuálně bude probíhat druhá etapa od podjezdu pod železnicí k mostu přes dálnici. Tahle část opravy už znamená i to, že zde přibude chodník a hlavně veřejné osvětlení.

Jde o významné zlepšení. Na Fajtův kopec totiž chodí nejen všichni majitelé tamních zahrádek, ale míříme sem na procházky do přírody, na rozhlednu i na sjezdovku. Bezpečnější a pohodlnější cesta pro řidiče i chodce je zkrátka vítaná.

Petros Martakidis

 

Seriál Město se mění představuje jedenáct velkých i malých změn ve Velkém Meziříčí, jedenáct atraktivních investičních záměrů města, jedenáct staveb s viditelným účinkem.

Některé z projektů jsou již v procesu, jiné brzy budou anebo jejich čas přijde ve chvíli příhodnějších dotačních příležitostí a finančních možností města. Všechny jsou však realistické a mají šanci na uskutečnění.

Nahoru