Zájemci o stavební pozemek se sešli na Hliništích

20. 9. 2023

P1126738Komentovaná procházka novou rezidenční lokalitou na Hliništích přinesla účastníkům informace o tom, jak budou vypadat a fungovat první dvě obytné ulice ve Velkém Meziříčí.

Ulice s jedenadvaceti novými stavebními pozemky si včera prohlédli zejména zájemci o jejich koupi. Dost možná je to totiž poslední lokalita pro výstavbu rodinných domů. Od vedení města, pracovníků radnice a zejména architektky se lidé dozvěděli potřebné informace o životě v obytné zóně, o pravidlech výstavby, výsadbě zeleně i o plánovaném rozvoji lokality do budoucna.

P1126736Lidé se zajímali o parkovací místa i o to, jak moc je daná pravidla výstavby omezí. „Není to nic strašného, žádné typizované domky. Jde jen o to, aby to tady dobře vypadalo, lidem se tu dobře žilo a jeden druhého svou stavbou nijak neomezoval,“ ujistila architektka Eva Uchytilová. Padl dotaz i na cenu pozemků. „Tu rozhodne zastupitelstvo města na svém jednání 24. října. Nepůjde o jednotnou cenu za metr čtvereční, ale každý pozemek bude mít svou unikátní cenu,“ uvedl starosta Alexandros Kaminaras.

Další komentovaná procházka novými ulicemi na Hliništích proběhne dnes – 20. září od 17:30.

Zájemci o stavební pozemek mohou kontaktovat starostu na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

Martina Strnadová

 

Územní studii Hliniště III včetně pravidel pro výstavbu najdete na webu města.

Nahoru