Město se mění, ukazuje výstava na náměstí

28. 8. 2023

P1114056Jedenáct velkých i malých změn ve Velkém Meziříčí ukazuje výstava na náměstí. Nabízí současné nejatraktivnější projekty města, které už probíhají nebo je realizace teprve čeká. Jde o velké i malé stavby s viditelným účinkem.

„Výstava městských projektů srozumitelnou formou představuje nejbližší velké investiční záměry města. Po jejím zhlédnutí by mělo být pochopitelné, co se realizací projektu ve městě zlepší,“ uvádí starosta Alexandros Kaminaras a dodává: „Některé z projektů jsou již v procesu, jiné brzy budou anebo jejich čas přijde ve chvíli příhodnějších dotačních příležitostí a finančních možností města. Všechny jsou však realistické a mají šanci na uskutečnění.“

Na panelech, jejichž grafika je dílem Petrose Martakidise, najdete projekty rekonstrukcí Náměstí a přilehlých ulic, letního koupaliště i s novostavbou krytého bazénu, městské knihovny i s přístavbou, ulice Nad Gymnáziem, výstavby rodinných domů na Hliništích III, Čechových sadů II, úprav Šebestiánského náměstí, prostoru před řeznictvím na Sokolovské nebo před kavárnou v Mlýnské ulici, odpočinkového místa U Tří křížů či projekt muzea v sýpce.

Jednotlivé dílčí projekty podléhají generálnímu strategickému plánu – Integrovanému plánu rozvoje města Velké Meziříčí na období 2021–2028. Je to nejzásadnější rozvojový dokument, který popisuje cestu ke kvalitní budoucí transformaci Velkého Meziříčí v lepší místo k životu v příštích letech.

Martina Strnadová

P1114060

Nahoru