Přijela pouť a s ní kolotoče, tanec, zpěv

19. 6. 2023

 

P1108556Velké Meziříčí o víkendu žilo poutí. Lidé se bavili, zpívali, tančili na náměstí, děti to táhlo na kolotoče do Svitu, mnozí slavili pouť u sv. Mikuláše a někdo nevěděl, kam dřív.

Počasí chvílemi strašilo přeháňkami a návštěvníky pouťových slavností zahánělo pod velké kryté posezení, ale celý program dopadl na výbornou. Náměstí bylo plné lidí všech věkových kategorií jak na páteční zábavu se skupinou Accort, tak na sobotní koncerty. Na kapelu Poletíme? se jich sešlo dle očekávání nejvíc. Však taky frontman Rudolf Brančovský už patří mezi místní a vystupoval v podstatě doma. „Moc děkujeme za pozvání, jsme rádi, že můžeme hrát tady na tom krásném náměstí ve Velkém Meziříčí,“ přivítal z pódia posluchače a už to jelo – Mařena, Holky pitomý, Mám depresi rád nebo Pojď se mnou lásko má. Ale i koncerty We are Domi a Toot Ensemble si účastníci pochvalovali. Techno v podání živých nástrojů od posledně jmenované pražské skupiny překvapilo, nadchlo a roztančilo všechny. Nedělní dechovky potěšily zase jinou skupinu posluchačů. Vybrat z programu si mohl opravdu každý. O burgery, klobásky, hranolky, točeného Harracha a další dobré jídlo a pití byl zájem a občerstvení jistě potěšilo i slušnými cenami. U stánků bylo stále plno.

Lidé se přelévali střídavě z náměstí do Svitu na pouťové atrakce. Ty nabízely klasiku. Labutě, autodrom a lochneska jely pořád. Byly tu i lavice, dětský kolotoč, trampolína, vláček nebo loď. Stánky nabízely langoše, párky v rohlíku, nápoje, ledovou tříšť. Na pouti samozřejmě nemůže chybět cukrová vata a další sladkosti, ke koupi byly nakládané sýry, ale třeba i kaktusy a košíky.

Martina Strnadová

Nahoru