Proměna internátu v bytovku pro seniory je korunována úspěchem

16. 6. 2023

 

P1108515Bytový dům pro seniory v ulici U Světlé byl oceněn Stavbou roku 2022 Kraje Vysočina. Starosta Alexandros Kaminaras dnes přijal na radnici všechny, kteří se o úspěch zasloužili.

Cenu Stavba Vysočiny bytový dům získal za kultivovanou přestavbu budovy internátu na malometrážní byty s relaxační zónou.

„Stavba to nebyla snadná. Děkuji vám všem za nasazení, přístup a dobře odvedenou práci, která byla korunována takovým úspěchem. Je to skvělá reklama pro firmu i pro město,“ přivítal starosta Kaminaras zástupce společnosti Building Centrum HSV a architektku Evu Uchytilovou, kteří se na stavbě městského bytového domu podíleli. „Oceňuji zájem města, jehož zástupci stavbu pravidelně kontrolovali, komunikovali s námi, všechno si hlídali. Takový zodpovědný přístup firmu doslova nabíjí,“ odvětil Karel Věžník, jednatel společnosti Building Centrum, a společně se starostou vyzdvihl i návrh architektky Uchytilové, které se podařilo z původního internátu doslova vykřesat tak krásný dům, a to včetně jeho okolí.

P1108513Bytový dům slouží seniorům, první už se do něj nastěhovali. Aktuálně město jedná s krajem o možném průchodu z Hornoměstské ulice přes tělocvičnu, aby obyvatelé domu nemuseli obcházet celý blok až nahoru do ulice U Světlé. V přípravě je i zřízení recepce s centrálním pultem propojeným s SOS náramky, jež budou mít obyvatelé u sebe. Ty jim v případě náhlých zdravotních potíží mohou zachránit život, neboť přivolají pomoc.

 

Martina Strnadová

 

Nahoru