Radujme se, další maturanti opustili gymnázium

1. 6. 2023

Gympl-4-02Studentskou hymnou začalo i skončilo slavnostní vyřazování dvou maturitních ročníků velkomeziříčského gymnázia, které proběhlo ve středu 31. května odpoledne v aule školy. Zvláštního lesku dodala akci i přítomnost starosty města, který je sám absolventem tohoto ústavu a je na to patřičně hrdý.

To také zaznělo v jeho projevu k absolventům. On sám poděkoval škole za to, že ho naučila řádně česky, což vysvětlil jako schopnost vyjadřovat i složité myšlenky srozumitelně a jednoduše. I ostatní řečníci dávali novopečeným maturantům rady, jak si počínat v nastávajícím životě dospělých. Škola jim dala dobrý start do života a na nich teď je, aby jím kráčeli se ctí a odhodláním.

Maturitní vysvědčení obdrželo 27 studentů z osmiletého a 26 ze čtyřletého studia. Na obě třídy byla slyšet chvála. Podle třídních učitelů to byli nejen dobří studenti, ale i dobré, veselé a spolehlivé party.

Slavnostní okamžiky obohatila kulturní vystoupení studentského pěveckého sboru, trumpetisty, akordeonisty a flétnistek. Na úplný konec dostali všichni přítomní lístečky s textem studentské hymny a aulou zaznělo Gaudeamus igitur sborem.

Jan Uher

Nahoru