Muzikanti zaplnili náměstí i pokladničky

29. 5. 2023

0 titi_P1096948Půlkulatý benefiční koncert Muzikanti dětem již popatnácté zaplnil náměstí a diváky doslova zahrnul přívalem muziky, vlídného slova, stánků, atrakcí, taškařic a dobročinnosti. O tu šlo jako každý rok především.

 

Cílem letošní benefice byla služba Osobní asistence spadající pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou. Ta je Velkém Meziříčí a okolí poskytována již od roku 2010.

První šek, který se objevil na pódiu, byl od hlavního sponzora společnosti Delikomat s pěknými 30 000 korunami. Ale ani diváci, kteří házeli svoje příspěvky do kasiček děvčat v červených vestách Charity, se nemají za co stydět. Přispěli úctyhodnými 86 985 korunami.
Na velkém šeku, který na pódiu odhalil starosta města Velkého Meziříčí společně se zástupkyněmi Charity a velkými sponzory v 17 hodin, se objevila krásná částka 187 671 korun.

Součástí nápojů zakoupených ve stáncích na náměstí byly slosovatelné losy. První cenou bylo kolo, které zdobilo pódium. Ale ne dlouho. Ještě během odpoledne se na pódiu objevil chlapec Honza Veselský z Třebíče, který si koupil ten správný drink a kolo si šťastně vyzvedl. A zázraky se dějí. Na dotaz konferenciéra, kam bude na kole jezdit, odpověděl: „Já na něm moc jezdit nebudu. Dám ho svému autistickému bráškovi." Inu sobotní odpoledne a večer bylo náměstí ve Velkém Meziříčí plné dobrých skutků.

Po odpoledních kapelách, na jejichž hudbu tančily především děti, Bombarďák, Major Major a ZaHRaDa, se objevili večerní AC/DS, hvězda večera Kamil Střihavka a famózní hudebníci Ukulele troublemakers.

A právě uprostřed jejich vystoupení byla moderátorem vyhlášena celková částka, na kterou se všichni přítomní, každý podle svých možností, složili. Částka se vyhoupla na krásných 304 656 korun! Tedy zhruba o 100 000 více než vloni.

Jubilejní ročník se povedl a nezbývá, než se těšit na příští.

Jan Uher

Nahoru