Radní obhlédli probíhající stavby

25. 5. 2023

 

P1096261Radní vyrazili na obhlídku staveb ve městě s cílem zjistit, jak pokročily. Ve středu 24. května navštívili Hliniště, zimní stadion i ulici Ve Vilách. Zavítali též do domu s pečovatelskou službou na Strmé a na hřbitov na Moráni.

 

 

 

Hliniště

Na Hliništích III, kde vzniká jedenadvacet nových stavebních pozemků, se zrovna konal kontrolní den. „Právě dokončujeme podklady komunikací a budeme pokračovat osazováním obrubníků,“ informoval stavbyvedoucí firmy Aquasys Lubor Kuška. Pak už budou zbývat jenom povrchy ze zámkové dlažby a ve druhé půli prázdnin dojde na pokládku asfaltů.

P1096286Zimní stadion

Rekonstrukce zimního stadionu je ve fázi zemních prací, probíhá hutnění podkladních vrstev. „Za zimním stadionem, od řeky, vznikne rozcvičovací plocha pro hokejisty,“ informoval radní Jaroslav Juda z hokejového klubu.

 

 

Ve Vilách

Rekonstrukce ulice Ve Vilách pokračuje nad křižovatkou s Kolmou, kde probíhají práce na kanalizaci. „Pod křižovatkou už jsou kanalizace i voda hotovy, teď budou následovat přípojky k jednotlivým domům,“ uvedl Jaroslav Hladík z oddělení investorské činnosti a dodal, že Nad Sv. Josefem se aktuálně pokládají komunikační sítě a veřejné osvětlení.

P1096273DPS Strmá

V domě s pečovatelskou službou na ulici Strmá se postupně uvolňují byty. Někteří obyvatelé se přestěhovali do nového bytového domu pro seniory v ulici U Světlé. „Časem tu bude volných šest bytových jednotek,“ informovala radní Magdaléna Kašparová z odboru správy majetku a bytů. „Uvolněné byty bychom mohli postupně převést pod městskou správu bytů a začít rekonstruovat,“ reagoval místostarosta Martin Kaman. Celý dům totiž prošel rekonstrukcí naposledy v roce 1985. Chybí v něm výtah a pro starší obyvatele tak není zrovna ideální. Opravené byty, které nejsou příliš velké, by se posléze mohly nabízet mladým, rozvedeným apod.

P1096295Moráňský hřbitov

Celý areál hřbitova na Moráni je památkově chráněn. Národní památkový ústav chce nyní některé z významných pomníků vyhlásit jako samostatnou kulturní památku. „V roce 2015 prošel hřbitov celkovou revitalizací, ale ta se netýkala jednotlivých pomníků. Město by je tedy mělo začít postupně jeden po druhém opravovat,“ informovala radu města referentka památkové péče Lucie Volfová, která ji seznámila se současným stavem pomníků přímo na místě.

Martina Strnadová

Nahoru