Radní se podívali i na Základní školu Školní

26. 4. 2023

0 titi_P1070710Poslední dubnovou středu navštívila rada města Základní školu (ZŠ) Školní Velké Meziříčí. Po celé budově je provedl ředitel Petr Blažek.

Pochůzka započala v přízemí, kde byly hlavním předmětem diskuze šatny, ty by ředitel rád nechal předělat jako na ZŠ Oslavické, tělocvična – ta vyžaduje opravu „prošlapané" hrací plochy a akustických panelů, a následně radní nahlédli do keramické dílny, která se využívá při výuce výtvarné výchovy ale i odpoledních kroužcích.

Učebny fyziky, přírodopisu a tělovýchovy by se mohly v dohledné době dočkat potřebných oprav, na které město podalo žádost o dotaci z výzvy Zlepšení kvality a dostupnosti vzdělávání – Integrovaný regionální operační program (IROP).

V plánu je brzy obměnit také židle v jednotlivých třídách (začalo by se učebnou fyziky a informatiky), jelikož převážná část z nich je původní z roku 2003. Škola se od března letošního roku pyšní novým elektronickým zabezpečovacím systémem.

Dle slov ředitele Blažka se stále, ve vzdělávacích ústavech obecně, zvyšuje úrazovost žáků, a naopak se snižují jejich sportovní dovednosti. Rada města proto na svém dnešním zasedání řeší možnosti zřízení sportovně zaměřených tříd.

Svou pochůzku radní zakončili návštěvou jídelny, kde se připravují klasické, ale i bezlepkové pokrmy. Více o bezlepkovém způsobu vaření na ZŠ Školní si přečtěte v našem článku.

Tina Kárníková

Nahoru