Na Oslavické si radní prohlédli třídy i protiatomový kryt

13. 4. 2023

P1068618Žlutá základní škola na Oslavické ulici má nové šatny a knihovnu, chystá modernizaci učeben a očekává nápor dětí u zápisu. Tak školu radě města představila ředitelka Eva Bednářová.

Radní ZŠ Oslavickou navštívili během svých pravidelných pochůzek po městských organizacích, aby si prohlédli její prostory, seznámili se s novinkami, aktivitami, plány do budoucna i problémy, s nimiž se potýká. Ač školu znají a nebyli v ní poprvé, přesto některé překvapil protiatomový kryt, který skrývá ve svých útrobách a dnes jej využívá jako zrcadlový sál.

„Aktuálně máme 431 žáků, v příštím školním roce jich očekáváme 452,“ nastínila zájem rodičů ředitelka Bednářová. Zejména pro prvňáčky, ale i pro další žáky z nižších ročníků má škola zřízenou klidnou trasu a odpočinkovou zónu oddělenou od tříd druhého stupně, aby si děti mohly pozvolna zvykat a sžívat se se školou. Pro ty, které potřebují logopedickou péči, je k dispozici speciální pedagog. Starší žáci si také užívají svoji relaxační zónu a navíc se mohou těšit na nové učebny chemie, fyziky, přírodopisu, dějepisu, zeměpisu, angličtiny, němčiny a informatiky, k jejichž modernizaci dojde díky evropským dotacím z IROP. První etapa prací by mohla začít už v létě. A to není všechno, škola plánuje pořídit vzduchotechniku do tělocvičny či upravit školní zahradu na otevřený prostor s venkovní učebnou, herním místem a ohništěm. „Projekt už máme připravený,“ podotkl starosta Alexandros Kaminaras.

Návštěvu radní zakončili prohlídkou školní jídelny a kuchyně, která uvaří až 450 obědů denně.

Martina Strnadová

Nahoru