Apel na držitele psů: Uklízejte po svých psech

6. 4. 2023

couple-3687274Protože se v letošním roce prudce zvýšil počet stížností občanů na znečistěnou okrasnou zeleň, veřejná prostranství a prostory přímo před vchody do domů, apeluje tímto městský úřad na všechny držitele psů, aby po nich uklízeli. Mít u sebe sáček a uklidit po svém mazlíčkovi musí být samozřejmostí, a to nejen na rušných a více frekventovaných místech v centru města či v okolí bytových domů a škol, ale i na prostranstvích sloužících k volnočasovým aktivitám, k procházkám, na pěšinách podél řek, v blízkosti např. řadových garáží apod. Na dodržování pořádku vzhledem k výše uvedenému dohlížejí ve zvýšené míře strážníci městské policie.

Za znečištění veřejného prostranství nebo za zanedbání povinnosti úklidu veřejného prostranství může být uložena pokuta dle ustanovení § 5 odst. 1 písm. f) zákona o některých přestupcích. Všem se lépe žije v čistém a uklizeném městě. Nebuďme tedy ke svému okolí lhostejní.

Držitelé nepřihlášených psů, přihlaste své psy

Městský úřad vyzývá držitele psů s pobytem nebo sídlem ve Velkém Meziříčí a jeho místních částech, kteří mají v držení nepřihlášeného psa, aby navštívili úřad (budova radnice, přízemí, dv. č. 105), splnili svoji ohlašovací povinnost a svého psa přihlásili. Při přihlášení psa obdrží jeho držitel evidenční známku, kterou svého psa označí. Městská policie bude v součinnosti s finančním odborem provádět kontroly, zda jsou psi pohybující se na území města řádně přihlášeni. Poplatek se platí ze psů starších 3 měsíců. Povinnost ohlásit držení psa má i osoba, která je od poplatku osvobozena. V případě zjištění nesplnění ohlašovací povinnosti lze uložit pokutu podle ustanovení § 247a odst. 1 písm. a) daňového řádu.

Finanční odbor MěÚ

Nahoru