Spouštíme na sběrném dvoře nový systém odpadového hospodářství. Zastavte se pro identifikační kartu

7. 3. 2023

P1680092Technické služby města Velké Meziříčí informují o spuštění výdeje identifikačních karet pro snadnější způsob odevzdání odpadů. Fyzické osoby si mohou kartu vyzvednout přímo na sběrném dvoře, právnické osoby v sídle technických služeb u paní Košťálové. Vyzvednutí karet bude možné od pondělí 13. března.

Všechny potřebné informace se dozvíte v následujícím textu připraveném přímo našimi technickými službami:


Vážení občané,

od pondělí 13. 3. 2023 bude na Sběrném dvoře Technických služeb Velké Meziříčí spuštěn výdej identifikačních karet, pro ještě snadnější způsob odevzdání odpadů.

Pro každou domácnost je určena jedna karta, která se bude na Sběrném dvoře vydávat proti podpisu na vyplněném předávacím formuláři. Ten si můžete snadno stáhnout i z pohodlí domova na webových stránkách Technických služeb, případně jej můžete vyplnit přímo na místě. V rámci zachování kontinuity provozu Sběrného dvora však doporučujeme absolvovat vyzvednutí identifikační karty s již předvyplněným formulářem. Pracovníci Sběrného dvora poté zkontrolují správnost údajů v předávacím formuláři a shodnost uvedených údajů s Vaším občanským průkazem. Poté Vám bude vydána Vaše identifikační karta. Touto kartou se může při odvozu odpadu prokázat každý člen domácnosti s věkem nad 18 let. Vaše veškeré další korky na Sběrném dvoře prozatím zůstávají v nezměněném stavu, ať už se jedná o jednotlivé roztřídění odpadů, anebo evidence v přebíracím protokolu.

Fyzické osoby si mohou kartu vyzvednout u obsluhy Sběrného dvora v následujících časech:

  • Po – Pá 7:00 – 17:30
  • So 8:00 – 16:30

Právnické osoby, jakožto firmy či organizace, které jsou zapsány v obchodním rejstříku, si mohou identifikační kartu vyzvednout v kanceláři Ing. Jany Košťálové, Technické služby VM s.r.o, adresa Karlov č.p. 1398/54, 594 01 Velké Meziříčí, a to v časech od 5:30 do 14:00 denně. Žadatel z řad právnických osob s sebou donese občanský průkaz a razítko.

Pro rok 2023 není v tuto chvíli zaveden žádný hmotnostní limit na odevzdávané odpady s výjimkou stavební suti, u které je měsíční limit stanoven ve výši jednoho přívěsného vozíku suti na obyvatele. Veškeré další podrobnosti naleznete ve vyhlášce města Velké Meziříčí, a to na webových stránkách města.

Identifikace občanů pomocí karty, a dále i systém vážení odpadů na mostové váze bude v plném rozsahu spuštěn během první poloviny letošního roku.

Přečtěte si o nákupu a výhodách identifikačního a vážního systému.

Zuzana Najtová

Nahoru