Máme kolaudaci bytového domu pro seniory

9. 2. 2023

P1011889Dům pro seniory v ulici U Světlé splnil všechna kritéria a získal kolaudační souhlas. Na začátku února 2023 tak můžeme říct, že je stavba definitivně u konce. Zbývá dořešit některé smluvní povinnosti a na jaře letošního roku bytový dům pro seniory slavnostně otevřeme. Ještě v první polovině roku se mohou zájemci do malometrážních bytů nastěhovat. Přestavba bývalého internátu, která se vyšplhala na několik desítek milionů korun, z čehož 12 600 000 umořila dotace z Ministerstva pro místní rozvoj ČR, započala na podzim roku 2021 a trvala jen něco málo přes rok.

„Děkuji zhotovitelské firmě za precizně odvedenou práci, děkuji všem, kteří se podíleli, a chci vyzdvihnout práci bývalého místostarosty Ing. Františka Smažila, který se zasadil o získání dotace, a děkuji za velmi zodpovědný přístup našemu investorskému oddělení," vyjádřil dík starosta města Alexandros Kaminaras.

Žádat o byty v bytovém domě pro seniory přístupném z ulice U Světlé je možné prostřednictvím formuláře nadále. Aktuálně je ze 30 nově zbudovaných volný jeden byt. Kontaktní osobou je ředitelka místních sociálních služeb Jana Nachtigalová ( Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , 566 782 500).

Zuzana Najtová

 

Nahoru