V Meziříčí se rozzářila adventní světýlka, tím ale předvánoční program teprve začíná

28. 11. 2022

0 P1760277Děti odstartovaly rozsvícení vánoční výzdoby, a tak i ve Velkém Meziříčí započal poslední listopadovou neděli advent. Zahájení doprovázel bohatý program v podobě hudby, trhů i kina. Důvod zavítat do centra města však potrvá až do Nového roku.

Místní kapela Zahrajem zpříjemnila zaplněnému náměstí čekání na ten správný okamžik, kdy se vánoční strom zatřpytí. Před jeho rozsvícením promluvil starosta města Alexandros Kaminaras, místostarosta města Martin Kaman i děkan místní farnosti Jiří Kaňa. Děkovné, pozitivní a v případě pana děkana i poučné proslovy zakončil ředitel Jupiter clubu Milan Dufek kouzelným zaklínadlem a pak společně s Nikolkou na pódiu a všemi dětmi na náměstí odstartoval rozsvícení adventních světýlek. Strom z Horních Radslavic tyčící se před radnicí rozzářily oproti loňskému roku jiné barvy se zlatým tónem. Stejné překvapení je připravené i pro následující rok.

Zářícími ozdobami to ale teprve začíná, bohatý adventní program zakončený ohňostrojem potrvá celý prosinec. Každý den si můžete ve stánku na náměstí zakoupit různé výrobky i občerstvení, prodejci se totiž budou v dřevěných stáncích střídat. Kluziště s umělým povrchem, jehož provoz není závislý na nízkých teplotách, je pro vás také v provozu každý den, za to patří dík městské organizaci Sportoviště VM.

Mimo klasické trhy ve středu náměstí se v úterý 6. prosince po jeho obvodu rozprostřou různí prodejci s pestrým vánočním sortimentem, řemeslnými výrobky a dárky. Od 5. do 7. prosince pořádá Český svaz žen tradiční Vánoční výstavu. Tu můžete navštívit denně od 9 do 17 hodin. Prostory Jupiter clubu se otevřou ještě 11. a 12. prosince, aby daly vyniknout talentu místních mladých umělců při Vánočním koncertu.

Zuzana Najtová

Nahoru