Předsedové z místních částí se setkali s vedením města

18. 11. 2022

P1740679V pondělí 14. listopadu proběhla první, seznamovací schůzka starosty a místostarosty města s předsedy komisí pro místní správu. Ostříleným předsedou zůstal Vladimír Sedláček za Hrbov a Svařenov. Lhotky, Kúsky a Dolní Radslavice reprezentoval Jan Oulehla, za Mostiště dorazil Zdeněk Kocourek a Olší nad Oslavou vyslalo svého představitele Libora Jašu.

Setkání se neslo v duchu ujasnění procesů pro spolupráci radnice a místních částí. V navazující diskuzi rezonovalo téma přípravy splaškových kanalizací, ve které je nejblíže cíli Olší nad Oslavou, kde se již soutěží zhotovitel.

Palčivým problémem v místních částech je přesnost katastrálních map a vyjasňování vlastnických vztahů, zejména podél cest. V současnosti se to týká hlavně Hrbova, ale také místní část Lhotky avizovala požadavek na zpřesnění katastrální mapy v okolí kulturního domu.

Místní části má v gesci již tradičně místostarosta. „Setkáním jsem chtěl odstartovat novou spolupráci a dát najevo, že v případě potřeby se na mě místní části mohou kdykoliv obrátit. Předsedové ve svých vesnicích odvádějí velký kus práce a podporu si zaslouží," uvedl po schůzce místostarosta města Martin Kaman.

Zuzana Najtová

Nahoru