Uzavírka Vrchovecké se zkrátí

19. 7. 2022

P1620551Plánovaná bezmála dvouměsíční uzavírka se díky jednání vedení města a vedoucího odboru dopravy a silničního hospodářství zkrátí. Z jednání s investorem stavby a zástupcem stavební firmy vyplynuly dvě pozitivní změny. Pro řidiče se uzavírka zkrátí a už 1. září by měli úsekem projet. Pro rezidenty (obyvatele) uvedené oblasti se příjezd k domovům uzavře pouze v datu od 16. srpna do 1. září. Více informací si přečtěte ve vyjádření starosty.

Vyjádření starosty města Alexandrose Kaminarase po proběhlém jednání:

UZAVÍRKA VRCHOVECKÉ – ZKRÁCENÍ O 2 TÝDNY

V návaznosti na oznámení z minulého týdne o uzavírce silnice II/360 v úseku od Zlatého křížku po křižovatku ulic Pod Hradbami x Novosady od 25. 7. 2022 do 14. 9. 2022 jsme uspořádali jednání s investorem stavby a zástupcem stavební firmy o možném zkrácení doby kompletní uzavírky a dospěli jsme k této dohodě:

  • Všichni, kdo získají povolení stavby (občané, kteří v ulici Vrchovecká bydlí, nebo tam mají sídlo firmy a nebo nutná dopravní obsluha – například pacienti jedoucí do Domu zdraví) mohou stavbou projet až do 16. srpna – stačí napsat e-mail se jménem, adresou a SPZ na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .
  • Pro nás ostatní řidiče toto, bohužel, neplatí a budeme muset ten měsíc vydržet.
  • Režim kyvadlové dopravy jsme řešili dlouze, ale stavební firma tuto možnost razantně odmítla kvůli technologickým postupům, které jsou pro tuto konkrétní stavbu nutné a s režimem kyvadlové dopravy se vylučují (celý úsek se bude opravovat naráz, bude na něm několik pracovních čet). Kyvadlový režim by také znamenal prodloužení trvání stavby o několik měsíců.
  • Uzavírku se nám alespoň podařilo dohodou zkrátit o 2 týdny, takže začne 25. července a od 1. září bude celý úsek opět průjezdný pro všechny.
  • I když to bude nepříjemné pro všechny z nás, stavba proběhne z hlediska dopravy v nejméně frekventovaném období roku (lidé jsou na dovolených a děti nechodí do školy) a pozitivem je, že uzavírka bude trvat pouze jeden měsíc a silnice z Mostišť do Velkého Meziříčí bude kompletně opravena na mnoho dalších let.

Děkuji za pochopení a trpělivost.
Alex Kaminaras
Starosta

Zuzana Najtová

Nahoru