Zdravé město bude obhajovat své zařazení do kategorie B

23. 6. 2022

22Zdravé město a MA21 Velké Meziříčí bude obhajovat kategorii B, do které postoupilo na podzim roku 2020. S obhajobou tak úspěšného posunu souhlasili zastupitelé města. Velké Meziříčí vstoupilo do Národní sítě zdravých měst v roce 2003, od roku 2007 plnilo aktivity kategorie D a od roku 2011 kategorie C. Za posledních bezmála dvacet let se posunulo až do kategorie B, a to hlavně díky přístupu a práci vedoucího odboru správního Josefa Švece.

Na konci března převzal místostarosta města František Smažil ocenění v kategorii Šampioni za postup Zdravého města Velké Meziříčí. Na konci května zavítal starosta města Alexandros Kaminaras společně s vedoucím správního odboru Josefem Švecem do sídla Ministerstva životního prostředí České republiky v Praze. Účelem i jejich cesty bylo přebrání ocenění za postup Zdravého města Velké Meziříčí do kategorie B v rámci místní Agendy 21 (MA21).

Koordinátoři nelení a připravují další akce na Náměstí, po letních prázdninách se můžete těšit na tradiční Den zdraví a Den záchranářů.

Zuzana Najtová

Nahoru