Po koncertu pouť. Svit bude mít nové využití

28. 3. 2022

pouť VM_1Také v letošním roce rozhodovali občané o místě konání tradiční pouti prostřednictvím ankety. Zatímco v loňském roce zůstaly pouťové atrakce na náměstí, letos se přesunou do Svitu, kde už se v loňském roce s úspěchem uskutečnil koncert kapel INE KAFE a Poletíme?.

Město vyhlásilo anketu o místě konání pouti. O tom, zda by občané uvítali pouťové atrakce tradičně na náměstí nebo nově v areálu bývalého Svitu, mohli hlasovat od 15. února do 25. března prostřednictvím mobilní aplikace Hlášenírozhlasu.cz, e-mailu redakce Velkomeziříčska a hlasovací urny umístěné v hale radnice. Svůj hlas udělilo celkem 359 občanů, a ačkoliv bylo hlasování po celou dobu poměrně vyrovnané, nakonec o 21 hlasů zvítězila varianta Svit.

Areál bývalého Svitu nabídne stánkařům a atrakcím více prostoru k volnému využití, pouť by tak mohla být větších rozměrů. Zároveň akce neomezí dopravu na náměstí. Zda pouť ve Svitu výhledově zůstane nebo se již v příštím roce vrátí na náměstí, se necháme překvapit. V každém případě se ve městě máme na co těšit.

Lucie Málková

Nahoru