Velké Meziříčí daruje 100 000 korun na pomoc Ukrajině

10. 3. 2022

2 copy_copy_copyVelkomeziříčští zastupitelé rozhodli o další možné formě pomoci válkou zmítané Ukrajině. Finanční dar ve výši 100 000 korun poputuje rozdělený rovným dílem ve prospěch kont Velvyslanectví Ukrajiny v České republice a organizace Český červený kříž.

Válečné boje na Ukrajině, která od 24. února čelí agresivní ruské invazi, zvedly v mnoha zemích nevídanou vlnu lidské solidarity. Město Velké Meziříčí se aktivně zapojilo do pomoci ukrajinským uprchlíkům, kteří přichází na území našeho kraje, i lidem, kteří zůstávají přímo na Ukrajině.

Zastupitelstvo města na svém březnovém zasedání vzalo na vědomí informace od starosty Alexandrose Kaminarase směřující k pomoci uprchlíkům z Ukrajiny. Dále vyslovilo podporu tomuto státu v jeho odhodlání bránit svou svobodu a nezávislost, a považuje za napadení nezávislé Ukrajiny ze strany Ruska za neomluvitelný zločin proti míru.

Schválené finance přispějí k zajištění základních lidských potřeb Ukrajinců v podobě potravin, léků a dalších prostředků nezbytně nutných k přežití. Finanční dar v hodnotě 50 000 korun obdrží Velvyslanectví Ukrajiny v České republice, stejnou částku získá také občanské sdružení Český červený kříž.

Lucie Málková

Nahoru