Český statistický úřad organizuje šetření v 11 473 domácnostech. Oslovit může i vás

19. 1. 2022

sčítánífotoV letošním roce osloví Český statistický úřad (ČSÚ) 11 473 domácností na území České republiky, u nichž provede výběrové šetření o životních podmínkách domácností. Výběrové šetření, které má za cíl získat data pro výpočet ukazatelů peněžní a materiální chudoby, vystupuje pod názvem Životní podmínky 2022 a uskuteční se ve 34 zemích Evropy. Neméně podstatným cílem je získávat dlouhodobě srovnatelné údaje o sociální a ekonomické situaci obyvatel. Všechny domácnosti zvolil počítač na základě náhodného výběru. Šetření proběhne od 29. ledna do 12. června 2022.

„Do šetření budou zahrnuty všechny osoby, které mají ve vybraném bytě obvyklé bydliště. Aktivní účast občanů na tomto významném statistickém šetření a jejich ochota spolupracovat s ČSÚ je pro nás nesmírně důležitá a umožní nám získat řadu důležitých informací o sociální situaci domácností v ČR, které nelze zjistit žádným jiným způsobem," uvedla Jitka Číhalová, ředitelka Krajské správy ČSÚ v Jihlavě. Speciálně vyškolení pracovníci se budou prokazovat průkazem tazatele a zároveň průkazem zaměstnance ČSÚ či dokladem totožnosti. Český statistický úřad respektuje evropský právní rámec ochrany osobních údajů a zaručuje respondentům anonymitu. Všichni pracovníci ČSÚ jsou podle zákona vázáni mlčenlivostí o veškerých šetřených skutečnostech.

Občané, na které se obrátí zaměstnanec ČSÚ, mohou směřovat své případné dotazy na pověřeného pracovníka Krajské správy ČSÚ – Bc. Janu Daněčkovou, tel. č.: 731 622 004, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

Zuzana Najtová

Nahoru