Do Meziříčí zavítali studenti architektury. Sbírali podklady pro semestrální práci

4. 10. 2021

19a 4V rámci území podél řeky Balinky by v budoucnu mohla vzniknout nová odpočinková lokalita, která by významnou měrou přispěla ke zlepšení životních podmínek při středu města. Inspirací pro možné využití lokalit Svit a Palouky se stanou návrhy studentů fakulty architektury Českého vysokého učení technického v Praze, kteří se na sklonku září přijeli osobně seznámit s danou oblastí.

Bezplatnou spolupráci s fakultou v rámci zimního semestru dohodl starosta města Alexandros Kaminaras jakožto bývalý absolvent této univerzity. „Budoucím architektům poskytneme podporu při zpracování tématu a nabídneme jim tolik potřebnou praxi. Na oplátku očekáváme inspirativní návrhy pro rozvoj města," sdělil Kaminaras. Do města zavítalo 18 studentů společně s vedoucím ateliéru doc. Ing. arch. Radkem Kolaříkem. Po odprezentování tématu došlo jak na prohlídku předmětného území, tak i dalších dominant města.

Ideové studie budoucí architekti vyhotoví do poloviny ledna příštího roku. Přibližně v této době je plánována také prezentace jednotlivých projektů ve Velkém Meziříčí za účasti veřejnosti. Součástí by se mohla stát i výstava všech zpracovaných projektů ve veřejném prostoru.

Lucie Málková

Nahoru