Česká cena za architekturu představí třicet nominovaných děl

27. 8. 2021

P1170720Vernisáž výstavy České ceny za architekturu proběhne na Náměstí v neděli 29. srpna. Od 15 hodin na pódiu vystoupí předseda Senátu Parlamentu ČR Miloš Vystrčil, hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek, starosta města Alexandros Kaminaras a mnoho dalších významných osobností. „Zvu vás na slavnostní zahájení výstavy prezentující nejlepší architektonické počiny v České republice za poslední dobu, kterou uvedou výjimečné osobnosti. Samotná díla zůstanou ve středu města vystavená až do října," vybízí k návštěvě centra starosta města Alexandros Kaminaras.

O prestižní ocenění České ceny za architekturu (ČCA) se uchází třicet děl, které ze 170 přihlášených nominovala mezinárodní odborná porota v čele s předsedou Yashou Jacobem Grobmanem. Výstava užšího výběru staveb bude k vidění na Náměstí pod lipami od svého zahájení až do 17. října.

Šestý ročník ČCA zveřejní držitele hlavní ceny i ostatní finalisty na slavnostním galavečeru ve Foru Karlín 11. listopadu 2021. Soutěž vyhlašuje Česká komora architektů, v níž působí i Petr Velička jako člen pracovní skupiny sledující aktivity právě v oblasti soutěží. Posláním České komory architektů je pečovat o stavební kulturu v České republice a podporovat její vysokou úroveň. Prostřednictvím soutěže pak prezentuje kvalitní architektonickou produkci nejen odborné a laické veřejnosti, ale i zástupcům státní správy a samosprávy. Více informací o nominovaných dílech naleznete na stránkách soutěže.

Zuzana Najtová

8rozvh26omdmezqtssbic-cca-21-facebook-eventvelke-mezirici-972x0

Nahoru