Nová instalace oživila věž kostela sv. Mikuláše

1. 6. 2021

P1310433Zveme obyvatele města i přespolní výletníky na každoroční otevření vyhlídkové věže kostela sv. Mikuláše. Návštěvníky čeká několik novinek, mezi které patří poutavá výstava o věži samotné i mnoha dalších zajímavostech historie Velkého Meziříčí a okolí, a to v nové a svěží grafice a moderním technickém provedení. Nechybí ani interaktivní hra pro malé i velké, nebo čerstvě vymalované a uklizené interiéry.

Skauti Velké Meziříčí vytvořili interaktivní hru Záhada prvního hodináře. Hra je vhodná pro děti od 10 let a zvídavé dospělé.

Starat se o tak komplikovaný mechanismus, jakým je hodinový stroj věžních hodin, nemohl kdekdo. Tato hra prověří, zda právě vy ovládáte schopnosti správného hodináře: přesnost, bystrost, cit pro detail a pozornost. Je to výzva pro malé i velké, holky i kluky, táty i babičky. Všichni mají stejnou šanci!

grafika hra_2_copyBěhem výstupu na věž se seznámíte se zajímavými místy v našem městě a jeho nejbližším okolí. Snažili jsme se vám přiblížit, jak části města vypadaly v minulosti, stručně připomenout jeho historii a některé lidské příběhy, ale i upozornit na drobné detaily, které člověk při každodenním pohybu po městě může přehlédnout. Pro hlubší seznámení se pak nabízejí další, fyzicky už méně náročné zdroje poznání.

- webové stránky www.turistikavm.cz

- YouTube kanál „Velké Meziříčí"

- FB "ticvelkemezirici"

Přejeme vám, aby výstup na věž a její ochozy byl impulzem k dalšímu poznávání Velkého Meziříčí. Zajímavých míst je zde nemálo a každý si může najít ty své oblíbené. Zveme vás proto k procházkám městěm, ke hledání skrytých drobností, pozorování zdánlivých samozřejmostí i úvahám nad vším viděným.

Věž kostela je otevřená od 1. 6. do 12. 9. od pondělí do soboty od 9:00 - 18:00 hodin a v neděli od 12:00 do 18:00 hodin.

Honza Bílek
Koordinátor projektu
Předseda Komise kulturní a cestovního ruchu

věž

verni-vez-kveten2021-smll-21

verni-vez-kveten2021-smll-29

P1310446

P1310422

Nahoru