Přinášíme přehled dopravních uzavírek pro letošní rok

13. 5. 2021

IMG 20190425_115704Město plánuje několik uzavírek během jednoho roku, všechny po svém dokončení zlepší cestování řidičům i chodcům. Rekonstrukce silnic budou probíhat systematicky. „Dopravní omezení jsou nepříjemná, proto se snažíme se zhotoviteli vždy vyjednat co možná nejkratší termín dokončení, avšak některé technologické postupy nelze urychlit. Od letošního dopravně náročného roku si slibujeme vylepšení nejen povrchů vozovek, ale i technické infrastruktury v několika ulicích," uvedl pozitiva starosta města Alexandros Kaminaras.

 

Oprava komunikace Nad Gymnáziem

Od června se na etapy uzavře ulice Nad Gymnáziem. Rekonstrukce vodovodu, kanalizace i vozovky se provede od křižovatky s ulicí Sokolovská až po konec stávajícího chodníku, tedy pár desítek metrů pod viadukt. Další plánovaná oprava se týká úseku od viaduktu až po nadjezd přes dálnici D1, kde zhotovitel postaví v příštím roce zcela nový chodník. Pěší se tak budou moci mnohem bezpečněji procházet třeba do zahrádkářské kolonie na Fajtově kopci.

Cesta nad viaduktem a nad hřbitovem se dočká nového povrchu

Do léta by měly být komunikace nad hřbitovem na Karlově i nad viaduktem od ulice Nad Gymnáziem opravené. Původně plánované opravy na listopad loňského roku jsou závislé na klimatických podmínkách. Oprava 850 metrů silnice nad hřbitovem spočívá ve srovnání a uválcování podkladu a následné úpravě povrchu asfaltovým recyklátem, který vyžaduje vysoké teploty. Zhruba poloviční úsek silnice nad viaduktem čekají stejné opravy včetně odvodnění a úpravy kanálů.

Bezděkov získá po nové opěrné zdi i vylepšení vozovky

Během léta odstartuje uzavírka Bezděkova, kde se po stavbě opěrné zdi zrenovuje i kanalizace a povrch vozovky. Havarijní stav opěrné zdi si vyžadoval rychlou opravu už v zimě. V létě se rekonstrukce dotkne přeložky sítí, napojení plynu a kanalizace i nového asfaltového povrhu vozovky a předláždění vjezdů do okolních nemovitostí.

Rekonstrukce mostu v ulici Třebíčská

Uzavření ulice Třebíčská způsobí sice značné komplikace v dopravě, ale výsledek potěší nejednoho motoristu. Zlepší se, jak stav mostu nad tratí, tak i rozhledové podmínky při výjezdu z ulice Družstevní. Snahou však je minimalizovat délku trvání oprav, proto by uzavírka neměla přesáhnout čtyři měsíce.

Stavební akce ulice Oslavická

V druhé polovině roku by se také měla realizovat stavební akce týkající se rekonstrukce vodovodu a kanalizace v ulici Oslavická. 

Zuzana Najtová

P1260162

IMG 20190621_105354

P1300549

Nahoru