Město inovovalo technické i programové vybavení pro kamerový systém. Nově rozezná i poznávací značky

27. 1. 2021

kamerový systémPro bezpečnostní a preventivní účely funguje ve městě kamerový systém, jeho technologické zázemí však po osmi letech bylo zastaralé. Město se rozhodlo v roce 2020 pro modernizaci technologického zázemí i softwarového vybavení. Zásadní je nový program, který dokáže rozpoznat státní poznávací značky. Pro jeho plnou funkčnost město ke kamerám doplnilo i potřebné infračervené přísvity pro noční vidění. Kamerový systém využívá město Velké Meziříčí, Policie České republiky i městští strážníci.

„Inovace městského kamerového a dohlížecího systému stála 435 600 korun, z toho největší část pokryla dotace z programu Prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR ve výši 350 000 korun," informoval Josef Švec, vedoucí meziříčského správního odboru. Cílem Programu prevence kriminality je dlouhodobé snižování kriminality ve městech a zároveň zvyšování pocitu bezpečnosti občanů. Ministerstvo vnitra v rámci programu spolupracuje s městy na zefektivňování systému prevence kriminality, který nabízí kompletní spolupráci obcí s Policií ČR a dalšími subjekty zapojenými do programu.

V roce 2019 přibyla kamera na nábřeží u řeky Balinky za budovou městského úřadu, aktualizoval se systém kamer dohlížejících na některé sportoviště a vylepšilo se monitorovací pracoviště Městské policie Velké Meziříčí. I tyto akce podpořily dotace z ministerstva.

Zuzana Najtová

Image

 

Nahoru