Oprava mostu si vyžádá čtyřměsíční uzavírku Třebíčské

15. 12. 2020

IMG 20200514_133553Jednou z největších investic, kterou město v příštím roce plánuje, je generální oprava mostu nad železnicí v Třebíčské ulici. Přestože Velké Meziříčí čeká čtyřměsíční uzavírka důležité komunikace, jde o nejpřijatelnější řešení. Zvažovaný kyvadlový provoz řízený semafory by razantně navýšil cenu a také prodloužil délku opravy.

Na prosincovém zasedání zastupitelé schválili záměr města žádat o dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj ČR na opravu mostu v ulici Třebíčská. Dotace by měla pokrýt náklady až ve výši 60 % z odhadovaných 11 milionů korun.

Oprava mostu bohužel s sebou přinese značné dopravní komplikace. Zejména řidiči se v příštím roce musí připravit na čtyřměsíční uzavírku hlavního tahu z Třebíče do centra Velkého Meziříčí. Provést rekonstrukci mostní konstrukce v částečném omezení provozu však experti městu zásadně nedoporučili. Razantně by to prodloužilo dobu opravy a dvojnásobně navýšilo cenu.

„Bohužel si plně uvědomuji, že nás čeká několik měsíců spojených s dopravními komplikacemi. Prověřovali jsme i možnost kyvadlové dopravy v dotčeném úseku. Z výše zmíněných důvodů toto řešení ale považujeme za nejrozumnější," dodal Alexandros Kaminaras, starosta města.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Nahoru